Технологія нафти та газу

Братичак М. М., Гринишин О. Б.
Код: 978-617-607-365-9
Навчальний посібник. Друге видання. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2013. 180 с. Формат 170 х 215 мм. М'яка обкладинка.
Ціна:230,00грн.
Weight: 0 кг

У посібнику наведено загальні відомості про технологію переробки нафти та газу. Розглянуто характеристику нафти та товарних нафтопродуктів, описано конструкцію основного технологічного обладнання нафтопереробних заводів. Описано загальні принципи підготовки нафти до переробки, а також наведено теоретичні основи та основи технології промислових процесів переробки нафти та газу.
Для студентів середніх спеціальних та вищих навчальних закладів, а також інженерно-технічних працівників нафто- та газопереробної промисловості.

Зміст

Передмова

Про авторів

БРАТИЧАК Михайло Миколайович
Доктор хімічних наук, професор. Академік Української нафтогазової академії . Заслужений діяч науки і техніки України. Завідувач кафедри хімічної технології переробки нафти та газу Національного університету "Львівська політехніка". Автор понад 350 наукових праць та 24 підручників, навчальних посібників, монографій і словників. Має понад 40 патентів та авторських свідоцтв. Працює у сфері створення на основі нафтової сировини нових олігомерних та композиційних матеріалів.

ГРИНИШИН Олег Богданович
Доктор технічних наук, доцент. Член-кореспондент Української нафтогазової академії. Професор кафедри хімічної технології переробки нафти та газу Національного університету "Львівська політехніка". Автор 2 навчальних посібників, 138 наукових, 7 методичних праць. Має 1 патент. Працює у сфері одержання нових типів бітумних матеріалів.