Технології менеджменту знань

Литвин В. В.
Код: 978-966-553-975-9 (серія), 978-617-607-381-9 (випуск 2)
Навчальний посібник / За заг. ред. В.В. Пасічника. Друге видання. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2013. 260 с. Формат 145 х 200 мм. Тверда оправа. (Серія “Консолідована інформація”, випуск 2).
Ціна:180,00грн.
Weight: 0 кг

Викладено основні технології менеджменту знань, особливу увагу звернуто на технології видобування, нагромадження, структуризації, формування, опрацювання даних та знань. Висвітлено особливості технологій менеджменту та інженерії знань, їх теоретичні та прикладні аспекти. Розглянуто моделі онтологічних систем та методику розроблення онтологій. Детально описано побудову онтології за допомогою програмного засобу Protеgе. Наведено завдання для практичних завдань та подано перелік питань та завдання для самостійного розв’язування.
Для маґістрів зі спеціальності “Консолідована інформація” специфічних категорій підготовки, а також бакалаврів та магістрів, що навчаються за напрямами галузей знань “Інформатика та обчислювальна техніка”, “Системні науки та кібернетика”, “Системна інженерія”. Ним можуть скористатися також студенти інших спеціальностей.
Рекомендувало Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю “Консолідована інформація”.

Зміст

Про автора

ЛИТВИН Василь Володимирович
Доктор технічних наук, доцент кафедри інформаційних систем та мереж Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету "Львівська політехніка".
Автор понад 80 наукових і навчально-методичних публікацій, зокрема трьох монографій, підручника, трьох навчальних посібників з грифом Міністерства освіти і науки України.
Галузь наукових інтересів: розроблення інтелектуальних систем підтримки прийняття рішень, введення метрик для визначення оцінок різних властивостей баз знань, побудова онтологій предметних областей.