Новий навчальний посібник: для Людини про Сім’ю

Як орієнтуватися в сучасних тенденціях розвитку та у змінах інституту сім’ї, сімейної взаємодії? Усвідомити унікальність цього суспільного інституту через розуміння тривалості та глибини впливів, які людина відчуває в сім’ї? Навчитися бути щасливим у сімейній повсякденності?

Посібник «Людина і сім’я» за науковою редакцією академіка Академії педагогічних наук М. Б. Євтуха виявляє і висвітлює негативні зміни в структурі сучасної сім’ї, які відбулись у наслідку значних суспільних змін. Трактує головні аспекти формування шлюбної пари, шлюбного вибору, підготовки молоді до сімейного життя. Аналізує значення сім'ї у розвитку особистості дитини. Основна увага авторів – на виховний потенціал сім’ї та стиль виховання, виховні типи сім’ї.
Окрім теоретичної частини, автори підручника пропонують низку практичних завдань у додатках, що є особливістю посібника. Це, до прикладу, матеріали для роздумів, рекомендації психологів, думки про виховання, ряд тестів-прогнозів для батьків, а також невеликий глосарій.