Нове в наших книгарнях

«Моя дорога птаха» - це книга, в якій пульсує суцільна емоція, живий нерв. Вона умовно розділена на три частини - своєрідний фотоальбом як обрамлення до маминої розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і підбірка текстів його пісень. Але насправді це слова, які мама просто не могла не сказати про свого сина, про свою найдорожчу птаху, про те, яким він був і яким завжди буде для неї.
Автор: Ольга Кузьменко Ольга. Ілюстрації: Назара Гайдучика, Роксани Лесс.

Життя Івана Сірка овіяне легендами та сповнене карколомних пригод. Він народився надзвичайною дитиною, з особливим даром характерництва, що допоміг йому здобути багато перемог, і передусім – над собою. Складні випробування лише загартували його дух і тіло. В усіх героїчних битвах Іван Сірко виходив переможцем. Взявши у руки булаву отамана, вірою і правдою служив рідній землі. Рівного йому не було з-поміж козацтва.
Автор: Марія Морозенко. Ілюстрації: Максима Паленка, Назара Гайдучика.

У монографії досліджено життя і Степана Бандери, одного з ідеологів національно-визвольної боротьби української нації у ХХ ст., чиїм ім'ям донині називають патріотів різних національностей, що боролися за незалежність своєї Батьківщини. Проаналізовано теоретичну спадщину Степана Бандери. Подана за хронологією діяльність Провідників ОУН на Рідних Землях. З'ясовано суперечності в Організації. Висвітлено організаторський феномен Степана Бандери.
До монографії увійшли документи ОУН-р, а саме: матеріали II та III Великих Зборів ОУН-р, інструкція "Боротьба і діяльність ОУН під час війни", декілька інтерв'ю Степана Бандери з чужоземними журналістами. На прикладі історії рідного села Дитятина показано життя і боротьбу селян за незалежність України.
Видання ілюстроване численними фотографіями, документами та окремими працями знаменитого художника-підпільника Ніла Хасевича-"Бей-Зота".
Книга розрахована на широке коло читачів: учених, істориків, патріотів України, особливо молодь, якій не байдуже минуле та майбутнє України.
Автор: Євген Перепічка.

У першій книзі 12-томної «Історії ОУН і УПА» автор ґрунтовно досліджує життєдіяльність Євгена Коновальця – визначної постаті в українській історії (процес становлення, формування національних поглядів, період боротьби за УССД і організаційної діяльності в умовах підпілля). Вивчено теоретичні засади і завдання УВО. Уперше систематизовано і подано в хронологічному порядку матеріали крайових комендантів УВО та їхню боротьбу з польськими окупантами. Висвітлено революційні, військові методи боротьби проти польського поневолення. Широко розкрито діяльність і боротьбу одного з найактивніших Крайових комендантів УВО і першого Провідника ОУН на рідних землях – Юліана Головінського. Видання проілюстроване численними світлинами, документами та окремими цитатами з преси того періоду. Для широкого кола читачів, істориків, дослідників, патріотів України, особливо молоді, яка небайдужа до минулого сьогодення і майбутнього України.
Автор: Євген Перепічка.