Мережа книгарень Львівської політехніки рекомендує новинки

«Абсолютна нецілована» – друга книжка норвезької письменниці Ніни Елізабет Ґрьонтведт, написана у формі щоденника дівчинки-підлітка, який авторка сама й проілюструвала. Героїня Уда Андреа Стоккгейм – вже знайома українським читачам за книгою «Привіт, це я!» – знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про свої перші закоханості. Словом, про всі-всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику-щоденнику, який замикається на ключик.
Автор: Ніна Елізабет Ґрьонтведт

П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям – їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові – піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення – читайте у новій книзі Сергія Гридіна.
Автор: Сергій Гридін

«Босоніжки для стоніжки» – нова книга чудових віршів для дітей відомої поетеси і «мами» ВСЛ Мар’яни Савки.

Добрі і веселі віршики про стоніжку, для якої потрібно купити півсотні пар взуття; про Мишку, яка, мріючи про нове хутерко, затягнула до своєї нірки… котячий хвіст; про Корову, яка навіть уміє вишивати; про маленького Равлика, про кота, акулу і лиса та багатьох інших звірят, яких намалювала художниця Юлія Пилипчатіна.

«Босоніжки для стоніжки» мають ще одну «родзинку»: художниця залишила читачам простір для співтворчості, отож вони зможуть розмалювати і взуття для стоніжки, і листя на дереві й веселих мишенят.
Автор: Мар'яна Савка

«Таємниці львівських левів» – книжка авторських легенд-казок відомих у Львові гідів – братів Івана і Петра Радковців.

Читачі довідаються, чому годинники на вежах і ратуші у Львові показують різний час, як двоє братів шукали на дні львівських ставків скарб свого батька, що сталося зі скупим Мартином та де можна знайти легендарний меч майстра Шварна. А п’єску «Нездійснені бажання» можна поставити на шкільній сцені, щоб довідатися, чому розсипалися в порох книжки друкаря Олексія.
Автори: Іван і Петро Радковці

У романі Ольги Яворської «На чужих вітрах» відображено незламну вдачу українців прикарпатського села у роки польської німецької та більшовицької окупації, показано їхню жертовну любов до України та відчайдушну боротьбу за її визволення. Роман глибоко психологічний. У майстерно і природно побудованому сюжеті письменниця торкається найпотаємніших глибин людських душ. Більшість героїв твору гідні бути прикладом для нинішнього і майбутніх поколінь. Письменниця стала лауреатом спеціальної відзнаки і володаркою «Живописного пера» на міжнародному конкурсі «Коронація слова – 2014».
Автор: Ольга Яворська