Із життя українців у Польщі

Так називається міжнародна виставка, відкрита у Львівському інституті менеджменту. Серія плакатів розповідає про ідентичність та історичну пам’ять, культурне, мистецьке, наукове життя української меншини у Польщі.
Виставка відбувається під патронатом віце-маршалка Варміно-Мазурського воєводства Мирона Сича. Експонати зібрав ректор Львівського інституту менеджменту доктор економічних наук Мирон Янків, який упродовж 2011–2015 років працював генеральним консулом України у Гданську. Заходи, в яких безпосередньо брав участь М. Янків, стали основою виставки.
Мовою понад 90 плакатів ілюстровано, що роблять українці Польщі задля збереження традицій і цінностей, як українська громада підтримує воїнів АТО, допомагає їм у лікуванні та реабілітації. Плакати розповідають про фестивалі, конкурси, ярмарки, концерти, мистецькі зустрічі, Шевченківські дні.
На виставці представлено добірку книжок, які відображають драматичні сторінки з історії українців у Польщі, зокрема депортації під час операції "Вісла", руйнування церков, а також видання про сучасне мистецьке, духовне життя.
У відкритті виставки взяли участь Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури і зв'язків з діаспорою, та Володимир Середа, голова Товариства "Надсяння" (на фото).
Виставка відкрилася 21 квітня і триватиме місяць.