Струтинська Л. Р., Андрусів С. В. Критерії оцінювання ефективності технології водопідготовки водойм громадського використання

УДК: 621.03

Л. Р. Струтинська, С. В. Андрусів
Національний університет “Львівська політехніка”

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВОДОПІДГОТОВКИ ВОДОЙМ ГРОМАДСЬКОГО ВИКОРИСТАННЯ

© Струтинська Л. Р., Андрусів С. В., 2016

Проаналізовано сучасні інноваційні технології водопідготовки водойм громадсь¬кого використання, запропоновано методику порівняння їх ефективності. Основою методики є розрахунок і порівняння показника Кеф ефективності водоочищення, який органічно поєднує економічні та соціальні чинники. Для визначення показника Кеф розроблено відповідну математичну залежність.
Методика порівняльного оцінювання технологій водопідготовки для очищення водойм широкого громадського використання об’єктивно відображає переваги / недоліки різних методів очищення водойм.
За запропонованою методикою можна визначити найоптимальніший спосіб водо¬очищення.
Ключові слова: басейн, аквапарк, гідрооздоровчі послуги, водопідготовка, ефектив¬ність, ступінь очищення, витрати, ефективність, методика, критерій ефективності

CRITERIA OF ESTIMATION OF EFFICIENCY OF TECHNOLOGY
OF VODOPIDGOTOVKI OF RESERVOIRS OF THE PUBLIC USE

© Strutinska L., Andrusiv S., 2016

The analysis of modern innovative technologies of public water reservoirs usage is carried out, and the method of comparing their performance is suggested. The basis of a methodology is calculation and the Kef index of water purification efficiency comparison, which organically combines the economic and social factors. For the determination of Kef index mathematical dependency is developed.
The technique of comparative assessment of water treatment technologies for clean water, extensive public use of objectively reflects the advantages / disadvantages of different methods of cleaning water. Using the proposed method allows to determine the optimal method of treatment.
Key words: pool, aquapark, spa procedures, water preparation, efficiency, purification level, spendings, efficiency criteria.

Література – 5