Окиснення ненасичених сполук. Кінетика, механізми, проблеми селективності реакцій

Піх З. Г. та ін.
Код: 978-966-941-046-7
Монографія / З. Г. Піх, В. В. Івасів, Р. В. Небесний. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2017. 236 с. Формат 170 х 240 мм. Тверда оправа.
Ціна:260,00грн.
Weight: 0 кг

Подано матеріали про сучасний стан вирішення проблеми окиснення ненасичених сполук; наведено результати встановлення складу продуктів і способів їх утворення для широкого кола ненасичених сполук різної будови, а також результати дослідження кінетики реакцій, впливу каталізаторів та розчинників на їхній перебіг. Особливу увагу звернено на взаємодію
ненасичених сполук з пероксидами (пероксидом водню і перкислотами), яка відіграє важливу роль у механізмах окиснення ненасичених сполук. Викладено методологію дослідження реакцій окиснення та показано, що на підставі узгодження даних про кінетику, механізм та селективність реакцій окиснення сполук різної будови та узагальнення цих даних можна прогнозувати швидкість та селективність окиснення різними оксидантами
для недосліджених об’єктів. Обґрунтовано висновок про принципову спільність механізмів окиснювальних процесів ненасичених сполук молекулярним киснем та пероксидами.
Рекомендовано для науковців, здобувачів наукових ступенів та студентів спеціальності 161 “Хімічні технології та інженерія”.

Зміст