Технологія сірки і сульфатної кислоти

Яворський Віктор
Код: 978-966-553-907-0
Підручник. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2010. 404 с. Формат 145 х 215 мм. Тверда оправа.
Ціна:150,00грн.
Weight: 0 кг

Висвітлено роль і місце сірки та її сполук у природі, житті людини, історію розвитку теорії і практики їх виробництва, властивості найважливіших сполук, охарактеризовано сировинну базу, існуючі методи виробництва товарних і спеціальних видів сірки та сульфатної кислоти, їх очищення від домішок. Розглянуто перспективи розвитку виробництва цих продуктів із різних видів сировини, узагаль¬нено дані науково-технічної літератури, результати власних досліджень.
Для студентів хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, наукових та інженерних працівників, викладачів, аспірантів, які спеціалізуються у галузі технології сірки та її сполук.
Затвердило Міністерство освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів.

Зміст

Передмова.
Роль і місце сірки та її сполук у природі, житті людини.
Екскурс в історію розвитку теорії і практики світового виробництва сірки.

Частина перша. Сірка, властивості, сировина і застосування.
Розділ 1. Основні властивості сірки та її найважливіших сполук.
Розділ 2. Сировина для виробництва сірки та її сполук. Галузі застосування.

Частина друга. Технологія природної сірки.
Розділ 3. Методи виробництва природної сірки.
Розділ 4. Технологія очищення сірки від домішок.
Розділ 5. Товарні види природної сірки та їх виробництво.

Частина третя. Виробництво попутної сірки.
Розділ 6. Виробництво сірки із сировини сульфідної природи.
Розділ 7. Виробництво сірки із сировини сульфітної і сульфатної природи.
Розділ 8. Технологія спеціальних видів сірки.

Частина четверта. Технологія сульфатної кислоти.
Розділ 9. Виробництво сірчистого газу.
Розділ 10. Окиснення сірки (ІV) оксиду киснем повітря.
Розділ 11. Хемосорбція сірки (VІ) оксиду розчинами сульфатної кислоти.
Розділ 12. Виробництво сульфатної кислоти із сірководню.

Предметний покажчик.
Література.