Тим, хто цікавиться проблемами житла та багатоквартирними забудовами – монографія Ігоря Гнеся «Багатоквартирне житло: тенденції еволюції. Частина 1»

Книга ілюстрована:
натурними обстеженнями житлових кварталів багатоквартирної забудови Австрії (Відень, Інсбрук), Данії (Копенгаген), Канади (Ванкувер), Німеччини (Берлін), Польщі (Варшава, Краків, Жешув), Швеції (Стокгольм), Фінляндії (Хельсінкі), Чехії (Прага), Словаччини (Братислава), Угорщини (Будапешт), Франції (Париж), Великобританії (Лондон), Нідерландів (Амстердам).

Фрагмент. Житлові варіанти нового Берліна

Акцентує:
на європейському житлі, що найбільш зрозуміле і прийнятне мешканцям України, а за окремими специфічними аспектами – із залученням досвіду Канади, Китаю, Японії, США.

Фрагмент. Європейські та азійські житлові масиви

Орієнтує:
потенційного споживача житла у розширенні усвідомлених вимог до житла, що спонукало б до розширення пропозицій житла, вдосконалення його якісних параметрів.

Фрагмент. Варіант вирішення спільних комунікацій

Презентує:
типи житла, які пройшли успішну апробацію споживачем, отримали визнання в професійних колах, набули значного поширення, але, незважаючи на всі свої переваги, відсутні в арсеналі українських архітекторів (через незнання про їх існування, через упередженість, зайву обережність з боку інвестора чи споживача, з причини неможливості їх впровадження із-за чинної проектно-нормативної та законодавчої бази). Дрібні деталі облаштування житлового середовища, окремих вузлів, рішення, впровадження яких в Україні не зустріне нормативних перешкод, але здатне принести в щоденний побут додатковий комфорт, а в деяких випадках (наприклад, для неповносправних) могло б стати життєво важливим для нормальної життєдіяльності.

Фрагмент. Мініквартири

Фрагмент. Пристосування для неповносправних

Фрагмент. Оригінальне вирішення водостоків

Демонструє:
можливості сучасної палітри проектних прийомів і засобів, які є у розпорядженні архітектора, а також просто якісно виконані утилітарні деталі, які в поєднанні із елементами озеленення і стихійною самодіяльністю мешканців творять цікаве різноманітне комфортне сучасне житлове середовище.

Фрагмент. Палісади

Зацікавить:
науковців, спеціалістів з нормування, архітекторів-проектантів, студентів, девелоперів, інвесторів, працівників органів влади, причетних до формування регіональної і національної житлової політики.

Фрагмент. Несподівані завершення