"СКУЛЬПТУРА. Ілюстрована енциклопедія". Вийшов у світ перший том

Поява першого тому ілюстрованої енциклопедії “Сульптура” (ІЕС) є винятковою подією в українському мистецтвознавстві та, без сумніву, важливим внеском у науку про мистецтво загалом.
ІЕС – перше спеціалізоване багатотомне видання, яке є спробою узагальнити і систематизовано викласти знання про мистецтво скульптури та репрезентує загальний стан і сучасний рівень суспільного прогресу в цій галузі.

Видання розраховане на фахівців у різних галузях мистецтва, викладачів навчальних закладів і може стати незамінним посібником для студентів, які здобувають фах скульптора, історика мистецтва, реставратора творів мистецтва чи архітектора. Енциклопедія також орієнтована на масового читача, зацікавленого в осягненні азів високого мистецтва.
Автори – ГОГОЛЬ Василь Данилович, професор кафедри монументально-декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв; ДИБА Юрій Романович, професор кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Національного університету “Львівська політехніка”.
Науковий редактор – ЧЕРКЕС Богдан Степанович, доктор архітектури, професор, заслужений архітектор України, академік Саксонської академії мистецтв, директор Інституту архітектури та дизайну Національного університету “Львівська політехніка”.
Докладніше про видання