Сучасна українська мова: самобутність, система, норма

Микитюк О. Р.
Код: 978-966-941-799-2
Навчальний посібник. Сьоме видання, зі змінами та доповненнями. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2023. 440 с. Формат 170 х 240 мм. Тверда оправа.
Ціна:380,00грн.
Weight: 0 кг

У посібнику сучасну українську мову розглянуто в трьох площинах: самобутність, система, норма. Самобутність засвідчена давніми писемними пам’ятками, що виразно ілюструють українські мовні риси. Система – це навзаєм зумовлена та пов’язана в одне ціле вертикаль мовних розділів: фонетики, дериватології, лексикології, морфології, синтаксису та стилістики. Мовна норма – це шлях до впровадження мовленнєвої культури. Посібник містить низку рубрик („Звернімо увагу”), цікавинок, таблиць та мовних плакатів, що допомагають опанувати матеріял та увиразнюють науковий текст.
Для студентів, учителів, учнів та всіх охочих вивчати українську мову, позаяк „спасіння нашого краю в нашому слові” (П. Куліш).

Зміст

Фрагмент

Про автора

МИКИТЮК Оксана Романівна – український мовознавець, кандидат філологічних наук, доцент катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка». Автор статей з культури мовлення, лексикології, прикладної лінгвістики, лінгвоперсонології, термінології. Автор понад 130 наукових та навчально-методичних праць.