Тиждень Книги у Львівській політехніці. Вівторок, 28 травня

Гостини Старого Лева. Вівторок 28 травня розпочався акцією "Тиждень книги для дітей". У читальному залі Студентської бібліотеки з учнями Академічної гімназії при Львівській політехніці зустрілася Катерина Міхаліцина, поетка і перекладач, заступник головного редактора Видавництва Старого Лева. Спочатку поговорили про читацькі вподобання, з'ясували, хто з дітей знайомий з книжками Старого Лева, опісля розмова зайшла про серйозне – що таке видавництво, які фахівці в ньому працюють. Насамкінець пані Катерина прочитала юній аудиторії два розділи з книжки Іана Вайброу "Школа привидознавства Малого Вовчика". Як наслідок – всі три книжки з серії історій про Капосного Вовчика були негайно розкуплені в книгарні одразу ж після закінчення зустрічі…
Фотографував Андрій Чад

"Академічна книга". У холі четвертого навчального корпусу розгорнула експозицію "Академічна книга" – виставка навчальної та навчально-методичної літератури університетських видавництв західного регіону України. На жаль, з економічних причин не всі університетські видавництва з інших міст змогли приїхати до Львова. Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне), Інститут менеджменту та економіки «Галицька академія» (м. Івано-Франківськ) в останній момент відмовилися від участі. Свої видання читачам-політехнікам презентували Тернопільський національний економічний університет, Львівський національний університет ім. Івана Франка, Український католицький університет, Львівський державний університет фізичної культури, Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
Відкрили виставку проректор з наукової роботи професор Анатолій Загородній і директор Видавництва Львівської політехніки Іван Паров'як. "Академічна книга" має шанси стати постійною акцією всіх подальших Тижнів Книги у Львівській політехніці. Цьогорічна виставка триватиме три дні, з вівторка по четвер.

"Читаймо разом!" Особлива акція "Читаймо разом!" відбулася перед початком роботи Вченої ради Політехніки. Кожен, хто заходив в актовий зал головного корпусу, отримував у подарунок художню книжку від Видавництва Львівської політехніки та інших видавництв, чиї книжки приступні в нашій мережі книгарень. Малоцінних і нецікавих книжок, яких хотілося б у такий спосіб "позбутися", зазначимо, не було жодної. У переліку подарованого: "Львів – місто моєї молодості" Степана Шаха, "Світ Софії" Юстейна Ґордера, "Вибрані поезії та есеї" Віслави Шимборської, "Пригорща хвилин", "Лініями долі" Андрія Содомори, "Одна хлібина на двох", "І земля, і зело, і пісня" Романа Іваничука, "Мосяжні відлуння" Романа Кудлика, "Мова – краса і сила" Ірини Фаріон. Загалом було подаровано близько 120 книжок.