Львівська політехніка на фотографіях

До 170-річчя від заснування Львівської політехніки, яке відзначаємо цієї осені, побачило світ велике ілюстроване видання "Львівська політехніка на фотографіях. Частина І (1844–1990)". У книзі на основі фотографій та документів висвітлено основні події та етапи становлення Львівської політехніки, розвиток окремих підрозділів, факультетів і кафедр.
Фотоальбом «Львівська політехніка на фотографіях» переповідає історію одного з найбільших технічних вищих навчальних закладів України. В альбомі зібрано багатий ілюстративний матеріал, який зберігається в архіві Науково-технічної бібліотеки університету, Музеї історії університету, в науково-навчальних інститутах і на кафедрах, а також окремі фотографії з приватних збірок та з публікацій про Львівську політехніку. У виданні використано репродукції портретів ректорів Львівської політехніки роботи старшого викладача кафедри дизайну та основ архітектури художника Віктора Штеця.
Альбом складається з двох частин, які виходять окремими книгами: І. Львівська політехніка (1844–1990); ІІ. Львівська політехніка (1991–2014).
Матеріал в альбомі викладено у хронологічній послідовності. Перша частина розділена на три розділи: 1. Політехніка в часи Австро-Угорської монархії 1844–1918 рр. 2. Політехніка в міжвоєнний період 1918–1939 рр. 3. Політехніка у 1939–1990 рр.
Над виданням працювала редколегія під загальним керівництвом ректора професора Юрія Бобала. Укладачі – Олександр Шишка, директор Науково-технічної бібліотеки Політехніки, і Лілія Жук, заступник проректора з наукової роботи.