Вийшов у світ біобібліографічний покажчик Івана Левинського

У липні минуло 100 років від дня смерті Івана Левинського – знаного архітектора і підприємця, громадського діяча, мецената. На відзначення цих історично важливих роковин, з ініціативи митців і культурних діячів Львова, 2019 оголошено роком Левинського. А позаяк Іван Левинський був вихованцем, згодом викладачем і професором Львівської політехніки, науковці кафедри дизайну та основ архітектури і кафедри дизайну архітектурного середовища за участю фахівців Науково-технічної бібліотеки підготували ґрунтовне меморіальне видання.
Покажчик “Іван Іванович Левинський” продовжує серію "Біобібліографія вчених Львівської політехніки", в якій вже вийшло понад 60 видань.
Відображено основні етапи життя, наукову, педагогічну, підприємницьку діяльність професора Левинського. Дослідження допомагає оцінити творчий шлях майстра, з’ясувати особливості професійної діяльності Івана Левинського, яка вплинула на розвиток своєрідної архітектури західноукраїнського регіону.
Докладно опрацьованим, ілюстрованим кресленнями і фотографіями є розділ "Описи виробів та споруд, які спроектувала та збудувала фірма Івана Левинського": йдеться зокрема про Львівську оперу, Музичний інститут ім. М. Лисенка, будівлю Товариства "Дністер", Український академічний дім, численні вілли.
Покажчик стане в нагоді науковим працівникам, студентам, історикам науки, шанувальникам архітектури та мистецтва.