Електрохімічний синтез металевих наночастинок і нанокомпозитів

За ред. О. Кунтого та О. Решетняка
Код: 978-966-941-273-7
Монографія / О. Кунтий, М. Яцишин, Г. Зозуля, О. Добровецька, О. Решетняк. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2019. 288 с. Формат 145 х 200 мм. М’яка обкладинка.
Ціна:240,00грн.
Weight: 0 кг

Висвітлено теоретичні засади та практику електрохімічного одержання металевих наночастинок, наноструктурних металевих покриттів, нанокомпозиційних покриттів і наноструктурованих композитів аніліну та частинок металу, а також формування наноструктур методом гальванічного заміщення. Проаналізовано вплив умов електроосадження на матричий та нематричний синтез металевих наночастинок на поверхню підкладки і колоїдних розчинів в аспекті керованого формування їх геометрії. Розглянуто застосування гальванічного заміщення в синтезі металевих наноструктур. Електрохімічне нанесення наноструктурних покриттів проаналізовано на прикладі монометалевих осадів і бінарних й тернарних сплавів, а також нанокомпозитних систем. Електрохімічний синтез наноструктурованих полімерних композитів описано на системах поліанілін-наночастинки металів.
Для наукових працівників, викладачів, інженерно-технічних працівників, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів.

Зміст

Сontents

Вступ

Introduction

Про Авторів

Кунтий Орест Іванович, доктор технічних наук, професор.
Яцишин Михайло Миколайович, кандидат хімічних наук, доцент.
Зозуля Галина Іванівна, кандидат технічних наук, доцент.
Добровецька Оксана Ярославівна, кандидат технічних наук, асистент.
Решетняк Олександр Володимирович, доктор хімічних наук, професор.