Словник-довідник термінології музейництва

Термінографічну серію "СловоСвіт" започаткував і з року в рік послідовно доповнює новими виданнями Технічний комітет стандартизації науково-технічної термінології, який працює в стінах Львівської політехніки. Нещодавно вийшло п'ятнадцяте видання серії - "Словник-довідник термінології музейництва".
Автори-укладачі Роман Микульчик, Петро Слободян, Єлізавета Діденко, Тарас Рак зібрали й опрацювали 1340 термінів й означень понять з різних напрямків музейництва: обліково-фондової роботи, музеєзнавства, експозиційної діяльності та ін. У словник поміщено, крім того, терміни із суміжних галузей знань: архівна справа, мистецтвознавство тощо, необхідні для атрибуції та опису музейних предметів.
Видання розраховане на музейних працівників і науковців, студентів та аспірантів, які вивчають музеєзнавство, а також усіх зацікав-лених музейною справою.
Публікацію словника здійснено за фінансової підтримки Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України", тому книжки немає у продажу. Зацікавлені її отримати можуть звертатися до головного редактора термінографічної серії "СловоСвіт" Богдана Рицара у Технічний комітет стандартизації науково-технічної термінології, номер телефону 258 22 56.