Прецизійні аналого-цифрові перетворювачі з бездемонтажною метрологічною самоперевіркою

Кочан Р. В.
Код: 978-617-607-388-8
Монографія. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2012. 252 с. Формат 170 х 240 мм. Тверда оправа.
Ціна:170,00грн.
Weight: 0 кг

Запропоновано концепцію метрологічної самоперевірки аналого-цифрових перетворювачів (АЦП) в процесі їх експлуатації, без необхідності переривання їх функціонування та демонтажу. Концепція ґрунтується на поєднанні відомих методів встановлення нуля та калібрування із новими методами визначення похибки інтегральної нелінійності АЦП, які запропонував автор. Ці методи характеризуються високою точністю (похибка визначення нелінійності АЦП не більша за 0,0002 %) і економічною ефективністю (використовуються резистори з відхиленням від середнього значення 1 %).
Монографія призначена для розробників прецизійних вимірювальних приладів та інформаційно-вимірювальних систем, а також для працівників метрологічних служб. Може бути корисною для студентів спеціальностей “Інформаційно-вимірювальна техніка”, “Спеціалізовані комп’ютерні системи”, “Метрологія, стандартизація, сертифікація”, “Комп’ютерні системи і мережі”.

Зміст

Вступ

Про автора

КОЧАН Роман Володимирович
Кандидат технічних наук, докторант кафедри спеціалізованих комп'ютерних систем Національного університету "Львівська політехніка".
Фахівець у галузі інформаційно-вимірювальних систем. Автор (співавтор) 129 наукових праць, з них 65 за темою монографії.