Математичні моделі та методи аналізу електронних кіл

За ред. проф. Ю. Я. Бобала, проф. Б. А. Мандзія
Код: 978-617-607-355-0
Навчальний посібник / Ю.Я. Бобало, Р.І. Желяк, М.Д. Кіселичник, З.О. Колодій, Б.А. Мандзій, В.М. Якубенко. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2013. 320 с. Формат 170 х 240 мм. Тверда оправа.
Ціна:150,00грн.
Weight: 0 кг

Розглянуто основні поняття теорії та математичні моделі радіоелектронних кіл, математичні моделі зовнішньої дії на електронне коло, лінійні кола з постійними параметрами, нелінійні кола та лінійні кола з розподіленими параметрами.
Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються на базових напрямах, пов’язаних з обробленням та пересиланням інформації, поданої у вигляді електричних сигналів.
Рекомендувало Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів базових напрямів “Радіотехніка”, “Електронні апарати”, “Телекомунікації”, “Електроніка”, “Комп’ютерні науки”, “Лазерна та оптоелектронна техніка”.

Зміст

Передмова

Про авторів

БОБАЛО Юрій Ярославович
Доктор технічних наук, професор кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання, ректор Національного університету “Львівська політехніка”. Стаж педагогічної діяльності у вищій школі понад 30 років. Автор понад 150 наукових та науково-методичних праць, серед яких 3 монографії, 3 підручники та 7 навчальних посібників з грифом МОН України.
Тематика наукових досліджень – теорія електронних кіл та методи забезпечення їх відмовостійкості.

ЖЕЛЯК Роман Іванович
Кандидат технічних наук, професор кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Львівської політехніки. У вищій школі працює понад 40 років. Автор 145 наукових та науково-методичних праць, серед яких 1 підручник та 6 навчальних посібників з грифом МОНУ.
Тематика наукових досліджень – математичне моделювання автоколивальних і нелінійних пристроїв та методи забезпечення їх безвідмовності.

КІСЕЛИЧНИК Мирослав Дмитрович
Кандидат технічних наук, професор кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Львівської політехніки. Викладає у вищій школі понад 40 років. Автор понад 190 наукових та науково-методичних праць, серед яких 3 авторські свідоцтва, 2 монографії, 6 навчальних посібників (3 з грифом МОНУ).
Тематика наукових досліджень – багатокритеріальна оптимізація і багатофакторне математичне моделювання процесів проектування, виробництва та експлуатації радіоелектронних пристроїв, теорія і практика забезпечення їх безвідмовності та якості.

КОЛОДІЙ Зеновій Олексійович
Доктор технічних наук, доцент кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Львівської політехніки. У вищій школі працює 18 років. Автор понад 63 наукових та науково-методичних праць.
Тематика наукових досліджень – джерела електричних шумів та виявлення їх інформаційної сутності.

МАНДЗІЙ Богдан Андрійович
Доктор технічних наук, професор кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання, почесний професор Львівської політехніки. У вищій школі працює понад 40 років. Автор понад 250 наукових та науково-методичних праць, серед яких 2 монографії, 2 підручники та 11 навчальних посібників з грифом МОНУ.
Тематика наукових досліджень – методи автоматизованого аналізу нелінійних електронних кіл і забезпечення надійності та якості радіоелектронних пристроїв і засобів телекомунікації.

ЯКУБЕНКО Василь Миколайович
Кандидат технічних наук, доцент кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Львівської політехніки, директор Навчально-наукового інституту післядипломної освіти Львівської політехніки. У вищій школі працює 26 років. Автор понад 120 наукових та науково-методичних праць, співавтор 4 навчальних посібників, 1 з грифом МОНУ.
Тематика наукових досліджень – розроблення моделей та методів діагностики електроакустичних пристроїв та систем.