Військова безпека пострадянських республік 1991–2011 рр.

Левик Б. С.
Код: 978-617-607-400-7
Монографія. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2012. 380 с. Формат 170 х 240 мм. М'яка обкладинка.
Ціна:327,00грн.
Weight: 0 кг

Досліджено формування системи військової безпеки у республіках пострадянського простору. Здійснено військово-історичний, хронологічно-порівняльний та критичний аналізи стану військової безпеки п’ятнадцяти новостворених держав у період 1991–2011 рр. Проаналізовано історичну роль військово-політичного керівництва зазначених країн, значення державних концептуально-стратегічних, доктринальних та законодавчо-нормативних підходів до вирішення проблеми військової оборони. Охарактеризовано історичні обставини взаємовідносин республік з міжнародними та регіональними військово-політичними організаціями (ООН, НАТО, ЄС, ОБСЄ, ОДКБ, СНД, ШОС та ін.). Розглянуто діяльність державних інститутів (парламенту, президента, ради національної безпеки, уряду, міністерства оборони, армії) та їх роль у формуванні системи військової безпеки і оборони країни, тотожності і відмінності, різноманітність підходів до проблеми у межах конституційних вимог.
Для державних службовців органів влади, науковців, військових, консультантів-експертів з питань безпеки і оборони, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться сучасною військовою історією пострадянського простору.

Зміст

Передмова

Вступ

Про автора

ЛЕВИК Богдан Степанович
Кандидат історичних наук, полковник запасу, провідний науковий співробітник кафедри історії України та етнокомунікацій Національного університету "Львівська політехніка". Автор 36 наукових праць в українських фахових виданнях, монографії з військової історії та національної безпеки (у співавторстві). Досліджує військову політику, сучасні системи забезпечення національних інтересів.
Основна сфера наукових зацікавлень: військова історія, політологія, міжнародні відносини, юриспруденція, національна безпека та оборона.