Фінансовий контролінг

Партин Г. О., Задерецька Р. І.
Код: 978-617-607-401-4
Навчальний посібник. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2013. 232 с. Формат 170 х 215 мм. М'яка обкладинка.
Ціна:100,00грн.
Weight: 0 кг

Викладено теоретичні та прикладні основи фінансового контролінгу, визначено суть, мету і завдання фінансового контролінгу в системі менеджменту підприємства, виокремлено об’єкти фінансового контролінгу, представлено класифікацію витрат як основного об’єкта фінансового контролінгу, розкрито методи прогнозування їхньої поведінки, визначено основні методи збирання інформації в системі фінансового контролінгу на основі обліку витрат і калькулювання собівартості продукції. Подано характеристику особливостей організації стратегічного фінансового контролінгу. Висвітлено методичні підходи і порядок формування бюджетів підприємства та здійснення бюджетного контролю. Наведено методичний інструментарій організації управління за центрами фінансової відповідальності та визначення ефективності інвестиційних проектів й операційних управлінських рішень. Розкрито методичні підходи до оцінювання ефективності діяльності та методи мотивації виконання завдань.
Посібник підготовлено відповідно до навчальної програми вибіркової дисципліни “Фінансовий контролінг”. Для студентів, аспірантів, викладачів, практичних працівників у сфері фінансів та економіки.

Зміст

Передмова

Про авторів

ПАРТИН Галина Остапівна
Кандидат економічних наук, професор кафедри фінансів Національного університету "Львівська політехніка". Автор понад 200 наукових та науково-методичних праць, зокрема 25 підручників і навчальних посібників, 6 монографій.
Наукові інтереси: проблеми фінансово-економічної діяльності підприємств.

ЗАДЕРЕЦЬКА Роксолана Іванівна
Асистент кафедри фінансів Національного університету "Львівська політехніка". Автор (співавтор) близько 20 фахових публікацій.
Наукові інтереси: забезпечення діяльності суб'єктів господарювання фінансовими ресурсами, управління залученням коштів на підприємства.