Тиждень Книги у Львівській політехніці. Четвер, 30 травня

Львівська політехніка приєднується до світового буккросингу. У четвер 30 травня о 13.30 у Студентській бібліотеці (вул. Митрополита Андрея, 3) відкрилася поличка буккросингу.
Буккросинг (англ. bookcrossing) – громадський рух, що діє за принципом соціальних мереж. Це – процес "визволення" книг. Людина, прочитавши книгу, залишає ("звільняє") її у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро, але найчастіше – полиця у книгарні чи бібліотеці) для того, щоб інша людина могла цю книгу знайти та прочитати і своєю чергою повторити процес. Спостереження за "подорожжю" книги здійснюється через спеціальні сайти в Інтернеті.
Ідею буккросингу запропонував спеціаліст з інтернет-технологій Рон Хорнбекер у травні 2002 року. Натепер у цьому світовому потоці курсує близько мільйона книжок.
Відкриваючи поличку буккросингу у Студентській бібліотеці, директор Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки Олександр Шишка та завідувач відділу художньої літератури Людмила Найда наголосили: в такий спосіб бібліотека Політехніки прагне додатково популяризувати читання серед викладачів і студентської молоді. Книжці ніколи не завадить підтримка, надто ж у час інтернету. До слова, технологічний супровід буккросингу в Політехніці забезпечив Андрій Андрухів, завідувач відділу інформаційних технологій НТБ.
На поличці буккросингу у Студентській бібліотеці вже в день відкриття було чимало книжок, згрупованих за художньою і навчальною тематикою. До відкриття долучилося Видавництво Львівської політехніки, відпустивши у "вільне" (і щасливе, сподіваємося) "плавання" цілу низку видань.
Фотографував Андрій Чад

Виставка-продаж навчальної та наукової літератури тривала під час конференцій «Захист інформації і забезпечення інформаційних систем», «Проблеми дослідження, збереження та реставрації історичних фортифікацій».

Завершила роботу «Академічна книга» – виставка навчальної та навчально-методичної літератури університетських видавництв та видавничих центрів західного регіону України. Від організатора виставки – Видавництва Львівської політехніки – учасники отримали заохочувальні грамоти і запрошення на наступний рік.

Проект Ірини Фаріон «Академічні майстер-класи: від книги – до мети», що збігся в часі з Тижнем Книги, власне, чудово вписався в концепт книжкового тижня у Політехніці, як завжди, відбувся з немалим успіхом. Цього разу презентовано книгу Юрія Михальчишина «Ватра».