Переможців акції «Читаємо разом улюблені вірші та прозу» визначено!

В останній день весни перед головним корпусом Львівської політехніки читали Шевченка й Антонича, Ліну Костенко і Василя Герасим'юка, Івана Малковича і Віктора Неборака, Мар'яну Савку і Миколу Вінграновського, Андрія Содомору і Романа Кудлика, співомовки Степана Руданського. Кожен охочий підходив до вільного мікрофона і зачитував улюблене. То була спеціальна акція на закінчення Тижня Книги, яка, хоча й полягала насамперед у задоволенні від спільних віршувань, все ж передбачала змагальність, тобто - визначення і нагородження найкращих.

Зовсім не маємо мети визначати найулюбленіше серед улюблених віршів та прози, бо в кожного воно – своє. Відзначаємо натомість учасників акції – читців, чиї виступи були найяскравішими, найдушевнішими, пам’ятними.
За результатами акції «Читаємо разом улюблені вірші та прозу», яка відбулася 31 травня в рамках Тижня Книги у Львівській політехніці, переможцями стали:

1 місце – Андрій ТЕСЛЕВИЧ, студент 2 курсу Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка».
Віршів Ліни Костенко прочитано того дня багато – чи не найбільше, – але в Андрія вони звучали особливо щемно і піднесено, надто ж останній – про важливість мрії.

2 місце – Зоряна КУНЬЧ, доцент кафедри української мови, заступник директора Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка».
Актуальний як ніколи Шевченків "Кавказ" у виконанні напам'ять справив велике і сильне враження.

3 місце – Лілія ХАРЧУК, викладач кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук.
"Співомовки" Степана Руданського додали усім доброго гумору. Ми й не сподівалися почути таке артистичне виконання…

Наші найкращі віршолюби отримали спеціальний приз: подарункову картку номіналом 300, 200, 100 грн. (перше, друге, третє місця відповідно), яку можна обміняти на книжки у книгарні нашої мережі (вул. Митрополита Андрея, 3).