Проблемно-орієнтовані засоби вимірювання імітансу. Теорія і практика

Хома В. В., Походило Є. В.
Код: 978-617-607-433-5
Монографія. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2013. 264 с. Формат 145 х 200 мм. Тверда оправа.
Ціна:140,00грн.
Weight: 0 кг

Розглянуто принципи побудови засобів вимірювання, орієнтованих на дослідження властивостей різноманітних фізичних об’єктів вимірюванням частотних, часових, просторових та енергетичних параметрів імітансу. Розглянуто нові напрями побудови вимірювачів імітансу прямого перетворення і автокомпенсаційних, які ґрунтуються на широкому використанні сучасних цифрових засобів. Описано методологію проектування засобів вимірювання імітансу із заданими характеристиками та синтезовано структуру пристроїв, які забезпечують простоту реалізації, високий сукупний показник “швидкодія–точність”, гнучкість зміни параметрів вимірювального каналу. Подано приклади практичної реалізації вимірювачів імітансу із поліпшеними технічними характеристиками, зокрема і таких, що впроваджено у виробництво. Новизна роботи підтверджується низкою авторських свідоцтв та патентів.
Монографія призначена для наукових та інженерних працівників, які займаються вимірюваннями електричних та неелектричних величин. Вона також буде корисною для студентів вищих навчальних закладів і аспірантів відповідних спеціальностей.

Зміст

Вступ

Про авторів

ХОМА Володимир Васильович
Професор, доктор технічних наук. Професор кафедри захисту інформації Національного університету "Львівська політехніка". Автор понад 150 наукових публікацій. Наукові інтереси: методи та засоби вимірювання імітансу для прикладних задач; алгоритми цифрового оброблення вимірювальних сигналів; принципи і засоби виявлення та ідентифікації технічних каналів витоку інформації.

ПОХОДИЛО Євген Володимирович
Професор, доктор технічних наук. Професор кафедри метрології, стандартизації та сертифікації. Автор понад 200 наукових праць. Основні напрями наукових досліджень: методи та засоби вимірювання імітансу; імітансні первинні перетворювачі; оцінювання якості та ідентифікація продукції електричної та неелектричної природи за параметрами імітансу.