Новинки нашої книгарні: далекі світи, рідні міста, улюблені поети

Грицько Чубай, "П'ятикнижжя"

Це книга-оприсутнення одного з найтаємничіших українських поетів, зірка якого яскраво спалахнула в похмурі 1970-ті. Це книга-діалог Поета з Сучасником поза межами звичного часу, книга-розмова Грицька Чубая з його близькими друзями – і вірші, і друзі пережили поета на багато років. Ця книга – як лист у пляшці, вкрай важливе послання з минулого в майбутнє тим, хто може його відчитати, тим, хто зумів проростити у серці живі слова.
Передмова Костянтина Москальця. Post Scriptum Олега Лишеги.
Ґран-прі 20 Форуму видавців у Львові. Просто надзвичайно гарне видання.

Анна Кос, "Площа Ринок у Львові" :: "Rynok Square in Lviv"

Ця книжка про Львів, про ту його частину, яка завжди називалася площею Ринок і до кінця XVIII століття залишалася центром міста. Серед найцікавіших архітектурних ансамблів площі Ринок – будівлі, які мають аналоги серед відомих споруд Флоренції і Мілану часів Високого Відродження.
Площа жила бурхливим життям, тут відбувалися найрізноманітніші події – і героїчні, і комічні. Мешкали, перебували, гостили тут представники далеких світів. Багато славних імен України знала площа Ринок у Львові.
Ця книжка призначена для найширшого кола читачів, а найліпше стане в пригоді тим, хто відкриває для себе Львів, і тим, чиє зацікавлення історією є фаховим, – екскурсоводам, туристам, гостям міста.

Левон Хечоян, "Ладанові дерева"

Це проза "не для дітей", це письмо, яке вдаряє. Ціла глибина парадоксу людини сконденсована у скупих прицільних словах: як пройти всі кола земного пекла і залишитись чистим. Хечоянові герої – люди в межових обставинах, під тиском пораненої пам'яті, люди, які опинилися з темного боку історії. Їхні лінії долі й недолі в багатьох поколіннях трагічного ХХ ст., їх любові і смерті, розум і безум, пропащі мрії і зцілення спогадом…
До книжки ввійшли чотирнадцять малих оповідань і повість "Ладанові дерева".
Переклав з вірменської Анушаван Месропян.

Ці та інші, не менш варті уваги видання - у мережі книгарень Видавництва Львівської політехніки.