Новинки нашої книгарні від видавництва "Урбіно"

Непоганий подарунок дівчинці-підліткові, надто ж коли цей підліток – ваша сестричка, онучка, доня, – правдива і змістовна книжка про таких, як вона сама, дівчаток. У наших книгарнях наразі бракує вітчизняної художньої літератури для дітей середнього і старшого шкільного віку. Цю читацьку "шпарину" досить успішно заповнює перекладна іноземна література. Можемо впевнено рекомендувати для читання книжки, видані львівським видавництвом "Урбіно", зокрема книжки сучасних польських авторок Барбари Космовської і Йоанни Яґелло.
Двотомник "Буба", "Буба: мертвий сезон" –
нашумілий текст, який, може, й нема потреби додатково рекламувати. Йдеться про дівчинку, доню відомих і популярних батьків, яка потерпає через відчуття власної незначущості, а часто й покинутості. Втім, Буба не здається, активно шукає власне місце під сонцем у стосунках з друзями і дорослими. Це динамічна і дотепно розказана історія, в ній багато розгалужених сюжетів – дружба, кохання, роздуми про самотність і відповідальність за когось.
"Позолочена рибка" – інший твір Б. Космовської, відзначений у Літературному конкурсі імені Астрід Ліндґрен. Це текст про дівчинку, "Страшенно Розпещену Одиначку", в житті якої одного дня настають серйозні зміни, навіть випробування. Чого варте одне з них: сприйняти нову дружину власного тата, – а потім глибоко перейнятися здоров'ям малого зведеного братика…
"Кава з кардамоном" Йоанни Яґелло – розповідь про 15-річну гімназистку Лінку, чиє життя теж раптово і незворотно змінюється. Щоб відволіктися від надміру обтяжливих родинних обов'язків, Лінка вирішує відвідати свою бабусю, яку давно не бачила. У її домі дівчинка випадково знаходить дивну фотографію. Прагнучи з'ясувати подробиці, Лінка несподівано виявляє: у неї є сестра, якої вона ніколи не бачила... За пригодами Лінки читачі стежать, затамувавши подих.
(До речі: будь-яка з названих книжок добре надається не тільки для дівчачого, а й для хлоп'ячого і – увага! – сімейного прочитання).

Читачам, які потребують "дорослішої" літератури, особливо поцінувачам психологічної прози і детективів, рекомендуємо інші дві книжки від "Урбіно", які можна побачити на полицях у нашій мережі книгарень: "Терапія злочину" Зиґмунта Мілошевського та "Еринії" Марека Краєвського.
Наостанок довірчо додамо: ці книжки добре перекладені і естетично видані. Це гарний набуток для будь-чиєї домашньої бібліотеки.

Мережа книгарень Видавництва Львівської політехніки