Новинки нашої книгарні. Про львівські вулиці і персонажів: масонів, філософів, їхніх тещ…

Чи знаєте, Шановний Читачу, що мармурові леви, які розляглися перед входом у Порохову вежу, біля яких любимо фотографуватися, на чиї спини охоче вилізає дітвора, – львів'яни "у першому поколінні"? Їх привезли до міста і встановили як воєнний трофей щойно у 1950-х. Прибули ж вони, як припускають авторитетні дослідники, зі Швейцарії або з Австрії, де перед тим служили окрасою імператорського палацу…

Книги з авторської серії Ігоря Мельника "Львівські вулиці і кам'яниці" (видавництво "Апріорі") – справжня багатотомна енциклопедія архітектури і скульптури нашого міста, в ній скрупульозно, педантично – і послідовно, крок за кроком, – зібрано інформацію про кожен камінь, на якому зупиняється око туриста чи краєзнавця. З книжок цієї серії можна укласти в бібліотеці дуже добру краєзнавчу полицю.
Нові видання серії: Ігор Мельник. Львівське середмістя: всі вулиці, площі, храми й кам'яниці (2011); Ігор Мельник, Роман Масик. "Пам'ятники та меморіальні таблиці міста Львова" (2012).

"Про сірий Львів" Францішка Яворського (видавництво "Центр Європи") – то визнана класика леополітани, підсумок творчої діяльності видатного львівського історика і літератора, автора двадцяти книг та багатьох окремих нарисів і статей, що на початку ХХ ст. користувались у Галичині великою популярністю. Історичні оповідання й есе Ф. Яворського написані жваво, барвисто, багатою мовою, з цікавими сюжетними лініями, схопленням емоцій персонажів. Чого варті окремі назви розділів: "Подружні історії", "Філософ і його теща", "Масонство у Львові"…
Запропонований читачеві перший повний український варіант цієї книги забезпечений науковою редакцією та коментарями, новим ілюстративним рядом, індексами. Переклад зроблений з максимальним дотриманням стилю і лексики автора.

Для ближчого знайомства запрошуємо в мережу наших книгарень.