Від книги до мети: Митрополит Андрей

27 листопада 2014 року у Львівській політехніці в межах авторського проєкту Ірини Фаріон «Від книги до мети» відбулася презентація книги отця Кирила Королевського «Митрополит Андрей Шептицький (1865–1944)».
За словами Ірини Дмитрівни, ця зустріч у форматі майстер-класів уже двадцять сьома. Проєкт триватиме рівно стільки, скільки стане духовних сил на зустрічі і розмови про книги.
Презентували книгу французького священика і богослова, натхненником та покровителем якого був галицький Митрополит Андрей Шептицький. Книгу, яка надзвичайно важлива у наш час, хоч її український переклад затримався рівно на півстоліття.
«Ми сьогодні маємо великий стимул пізнавати життя великих, тих, хто є компасом на нашій складній дорозі життя», – зазначила Ірина Фаріон.
Про цінність знання життєпису Митрополита, його багатогранну подвижницьку і меценатську діяльність говорив отець Севастіян Дмитрух – постійний куратор «Студіону» – колекції сакрального мистецтва, яка була заснована Митрополитом Андреєм і, після часів радянського грабування й нищення, врятована монахами-студитами.
Традиційно під час заходу тривала виставка-продаж найновіших книг Видавництва Львівської політехніки. Бо «Хто читає – той понад часом» – це один із головних кличів проєкту «Від книги до мети».