Благодійна акція​ ​«Третій вік: задоволення від читання» відбудеться під час 23 Форуму видавців

15—­18 вересня вп’яте відбудеться Благодійна акція для людей літнього віку «Третій вік: Задоволення від читання», яку організовує ГО «Форум видавців». У програмі — зустрічі з відомими письменниками та інтелектуалами, виступи хорових колективів та концерт легендарного українського гурту заслужених артисток України Лесі та Галі Тельнюк «​Сестри Тельнюк»​.

Усі заходи програми Благодійної акції за наявності запрошень та пенсійного посвідчення можна відвідати безкоштовно, в тому числі і книжковий ярмарок, який відбудеться 15­—18 вересня в Палаці мистецтв. Пенсіонери також отримають знижки на книжки.

У межах акції триває Всеукраїнський конкурс “Моя книжкова полиця”. За умовами учасникам Конкурсу необхідно написати історію обсягом 3600 знаків про особливу для них книгу чи свою домашню бібліотеку.

Вимоги до учасників: вік 55+, можливість перебувати на Форумі видавців у Львові з 16 по 18 вересня 2016 р. Текст необхідно надіслати до 19 серпня 2016 на електронну пошту 3vik@bookforum.com.ua (у темі листа зазначити Конкурс «Моя книжкова полиця») або листом на поштову адресу: ГО «Форум видавців»​, вул. Шота Руставелі 7, оф. 218, м. Львів, 79005.

Журі Конкурсу обере трьох переможців, які отримають запрошення на 23 Національний книжковий «Форум видавців у Львові» та зможуть відвідати усі заходи в межах Благодійної акції «Третій вік: Задоволення від читання» безкоштовно. Проїзд та проживання переможців Конкурсу забезпечують організатори.

Серед новинок акції — утворення у Львові читацьких клубів — неформальних об’єднань за участі літніх людей, де охочі збиратимуться для обговорення улюблених книг, ділитимуться думками та враженнями від прочитаного.

Щорічно акція об’єднує громадські і культурні організації та заклади, а також владу і мешканців міста. В межах акції у 2015 році 9381 особа пенсійного віку безкоштовно відвідала книжковий ярмарок та презентації у Палаці мистецтв, 5000 осіб придбали книжки зі знижкою, понад 3000 осіб відвідали культурні заходи. 764 нові книги було закуплено та передано у бібліотеки територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, а також в організації, що спеціалізуються на роботі з особами пенсійного віку.

Благодійна акція для людей літнього віку «Третій вік: Задоволення від читання» спрямована на підвищення свідомого ставлення до людей літнього віку, популяризацію позитивного ставлення до старості та толерантності до літніх людей у суспільстві.

Захід підтримує Львівська міська рада.

Детальна програма акції з’явиться на сайті Форуму видавців

Додаткова інформація:
(067) 583 30­06 Мар'яна Павловська (координатор акції)