Мовний портрет Івана Пулюя (за листами мислителя)

Фаріон Ірина
Код: 978-966-941-076-4
Монографія. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2017. 216 с. Формат 130 х 175 мм. М'яка обкладинка.
Ціна:216,00грн.
Weight: 0 кг

Перед Вами книжка про мовно-політичний світогляд та мовну практику видатного науковця-фізика та перекладача Біблії українською мовою Івана Пулюя (1845–1918), написана на основі нещодавно виданих листів і публіцистики мислителя.
Богослов і фізик, мовознавець і підприємець, суспільний діяч і електротехнік, вічний perpetuum mobile української національної ідеї у всіх царинах життя – від родини до науки та суспільного укладу. Людина, що засвітила Европу в прямому й переносному значенні слова. Його гуманітарне світло через перший переклад молитов українською мовою пробило шлях до сакрального стилю нашої мови: це дало їй крила найвищого польоту в майбутнє. Щойно тепер, за 100 літ від дня Його відходу у вічність, відкриваємо сторінки його життя як неспинну боротьбу за ПРАВДУ: «Де правда, там мусить бути побіда» (Іван Пулюй).
Рекомендуємо якнайширшому колові читачів: фізикам, математикам, філологам, історикам, філософам, культурологам, психологам, духівництву та всім спраглим на розв’язання сучасних складних завдань за допомогою історичного минулого.

Передмова

Передслово

Про автора