Андрій СОДОМОРА. Майстер живої античності і живої теперішності

Письменникові, перекладачеві з давніх мов, одному з найвідоміших львів'ян сучасності Андрієві Содоморі 1 грудня виповнилося 80. Святкування – а для письменника то насамперед зустрічі з читачами – тривають у бібліотеках і університетах, великих громадських залах. Про Андрія Содомору і його доробок в українській літературі й науці написано так багато, що нема потреби тут переповідати статті з Вікіпедії, цитувати журнальні і газетні публікації.
З Андрієм Содоморою мають честь співпрацювати великі і малі видавництва – і ми також: Видавництво Львівської політехніки надрукувало не одну книжку Майстра, зокрема, "Сто загадок Симфосія" (переклад з латинської, коментарі-есеї Андрія Содомори), видання, яке здобуло Гран-прі Форуму видавців 2014 року. Докладніше з цим та іншими виданнями читач може ознайомитися на сторінці видавництва "Срібне слово".
Усією видавничою спільнотою приєднуємося до найтепліших слів Письменникові. Андрію Олександровичу, дивуйте нас ще довго – перекладами з античних, віршами, есеями,– і нехай ніколи не збідніє Ваш світ на слухача і читача, спраглого мудрого, доброго слова, серйозного, вдумливого погляду на життя і на себе самого.
Многая Благая Літа, Майстре!