Остання субота весни – День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження

Першою українською друкарнею можна вважати краківську друкарню Швайпольта Фіоля, в якій 1491 року з'явилися перші книги, надруковані кирилицею. Друкарня Фіоля видавала книги у формі, яку згодом продовжили друкарні в Україні. Першу друкарню в Україні заснував у Львові Іван Федорович, вона діяла у 1573—1575 рр. А першою виданою на українських землях книгою став «Апостол» (1574), який історично започаткував розвиток друкарства в Україні...
У наш непростий час в Україні працюють десятки потужних і не дуже видавництв, і кожна нова видана книжка вносить маленьку лепту у велику справу, започатковану Фіолем і Федоровичем.
День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження – свято, встановлене в Україні «…враховуючи значний внесок працівників видавничо-поліграфічного комплексу у справу відродження духовності народу, розвиток науки, культури, освіти, всіх сфер життя суспільства…» згідно з Указом Президента України від 25 травня 1999 року № 563/99.
Дорогі Колеги – видавці, поліграфісти, книгознавці! Вітаємо Вас і себе зі святом. Тримаймося, не опускаймо рук, працюймо. Наша справа того варта.

Малювала Ольга ПИЛИП'ЯК