Єсімов С. С. Електронні документи як докази у справах про адміністративні правопорушення

УДК 342.95.242.166.82

С. С. Єсімов
Навчально-науковий інститут права та психології
Національного університету “Львівська політехніка”,
канд. юрид. наук, доц. кафедри адміністративного та інформаційного права

ЕЛЕКТРОННІ ДОКУМЕНТИ ЯК ДОКАЗИ
У СПРАВАХ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ

© Єсімов С. С., 2016

Розглянуто питання використання електронних документів як доказів у справах про адміністративні правопорушення. Висвітлено способи отримання і легалізації електронних доказів у сфері антимонопольного законодавства. Здійснено порівняння правових підстав для використання електронного листування як доказу в цивільному та господарському процесах і провадженні у справах про адміністративні правопорушення.
Ключові слова: адміністративне правопорушення, доведення, докази, електронний документ, електронний підпис.

С. С. Есимов

ЭЛЕКТРОННЫЕ ДОКУМЕНТЫ КАК ДОКАЗАТЕЛЬСТВА
ПО ДЕЛАМ ОБ АДМИНИСТРАТИВНЫХ ПРАВОНАРУШЕНИЯХ

Рассматриваются вопросы использования электронных документов в качестве доказательств по делам об административных правонарушениях, способы получения и легализации электронных доказательств в сфере антимонопольного законодательства. Осуществлено сравнение правовых оснований для использования электронной переписки в качестве доказательства в гражданском и хозяйственном процессах и производстве по делам об административных правонарушениях.
Ключевые слова: административное правонарушение, доказывание, доказа-тельства, электронный документ, электронная подпись.

S. S. Yesimov

ELECTRONIC DOCUMENTS AS EVIDENCE
IN CASES ON ADMINISTRATIVE OFFENCES

The article deals with the use of electronic documents as evidence in cases of administrative offenсes. Highlights how to obtain and legalize electronic evidence in antitrust law. A comparison of the legal basis for the use of e-mails as evidence in civil and commercial processes and proceedings in cases of administrative offenсes.
Key words: administrative offenсe, proof, evidence, electronic document, electronic signature.

Література – 11