Малик О. В., Голець Н. Ю., Малик Ю. О. Аналіз сучасних методів досліджень характеристик якості молока для забезпечення екологічної безпеки харчових продуктів

УДК 637.07+658.562
О. В. Малик1, Н. Ю. Голець, Ю. О. Малик
Національний університет ”Львівська політехніка”,
1кафедра метрології, стандартизації та сертифікації,
кафедра екології та збалансованого природокористування
АНАЛІЗ СУЧАСНИХ МЕТОДІВ ДОСЛІДЖЕНЬ ХАРАКТЕРИСТИК ЯКОСТІ МОЛОКА ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
© Малик О. В., Голець Н. Ю., Малик Ю. О., 2016
Сьогодні людина все менше довіряє якості вироблених продуктів. Це пов’язано як з погіршенням умов навколишнього середовища, а також і з низьким контролем якості в процесі виробництва продуктів харчування. У статті вивчено та проаналізовано різні методи визначення основних показників якості та безпечності молока для запобігання загрози життю та здоров’ю людей та довкілля. Запропоновано заходи запобігання фальсифікації товарів та обману покупців під час продажу товарів та підвищення екологічної безпеки харчової продукції, оскільки це є одним з основних елементів добробут населення країни.
Ключові слова: молоко, якість, аналіз, безпека, методи дослідження.
In modern world people are less confident in the quality of manufactured products. This is due to the deteriorating environmental conditions and low quality control in the production of food. The paper studied and analyzed various methods of determining the basic quality and safety of milk to prevent danger to life and health and the environment. Measures to prevent falsification of products and prevent cheating customers when selling goods and increase environmental safety of food as it is a key element of the welfare of the population are proposed.
Key words: milk, quality, analysis, safety, research methods.

Література – 9.