Романова А. С. Соціальна поведінка людини у природно-правовому просторі

УДК 347.12
А. С. Романова
Навчально-науковий інститут права та психології
Національного університету “Львівська політехніка”,
кандидат юридичних наук, доцент
кафедри теорії та філософії права
СОЦІАЛЬНА ПОВЕДІНКА ЛЮДИНИ
У ПРИРОДНО-ПРАВОВОМУ ПРОСТОРІ
© Романова А. С., 2016
У статті висвітлено філософсько-правовий підхід до розуміння соціальної поведінки людини у природно-правовому просторі в контексті розуміння людини на рівні її відносної або абсолютної самостійності і незалежності від об’єктивних сфер буття, зокрема правової реальності. Акцентовано увагу на засвоєнні людиною правових цінностей за умови глобалізаційних процесів у суспільстві.
Ключові слова: природне право, суспільство, людина, глобалізація, правові цін¬ності.
А. С. Романова

СОЦИАЛЬНОЕ ПОВЕДЕНИЕ ЧЕЛОВЕКА
В ЕСТЕСТВЕННО-ПРАВОВОМ ПРОСТРАНСТВЕ

В статье отслеживается философско-правовой поход к пониманию социального поведения человека в естественно-правовом пространстве в контексте понимания человека на уровне его относительной или абсолютной самостоятельности и независимости от объективных сфер бытия, в частности правовой реальности. Акцентировано внимание на усвоении человеком правовых ценностей при условии глобализационных процессов в обществе.
Ключевые слова: естественное право, общество, человек, глобализация, правовые ценности.
А. S. Romanova
SOCIAL BEHAVIOR IN NATURAL AND LEGAL SPACE
The article deals with the philosophical and legal approach to understanding of social behavior in natural and legal environment in the context of understanding the man at her relative or absolute autonomy and independence from being objective areas, including legal reality. A great attention is paid to the assimilation of human values provided legal globalization in society.
Key words: natural law, society, man, globalization, legal values.

Література – 9.