Остапенко Л. Щодо юридичної відповідальності за порушення гарантій та компенсацій суб’єктів трудових відносин в України..

УДК 349.2 (477)

Л. Остапенко
Навчально-науковий інститут права та психології
Національного університету “Львівська політехніка”,
канд. юрид. наук, асист.
кафедри цивільного права та процесу

ЩОДО ЮРИДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
ЗА ПОРУШЕННЯ ГАРАНТІЙ ТА КОМПЕНСАЦІЙ СУБ’ЄКТІВ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ

© Остапенко Л., 2016

Розглядаються питання, пов’язані з проблемами реалізації працівниками своїх прав у частині забезпечення гарантій та компенсацій на час трудових відносин, а також щодо існуючих видів відповідальності за їх порушення. Розглядаються ознаки юридич¬ної відпо¬відальності за порушення гарантій і компенсацій у трудових відносинах. Звернено увагу на застосування засобів юридичного примусу до порушників законодавства про працю.
Ключові слова: юридична відповідальність, гарантії, компенсації, трудові відносини.

Л. Остапенко

КАСАТЕЛЬНО ОТНОШЕНИЯ ЮРИДИЧЕСКОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТИ ЗА НАРУШЕНИЕ ГАРАНТИЙ
И КОМПЕНСАЦИЙ СУБЪЕКТОВ ТРУДОВЫХ
ОТНОШЕНИЙ В УКРАИНЕ

Рассматриваются вопросы, связанные с проблемами реализации работниками своих прав в части обеспечения гарантий и компенсаций на время трудовых отношений, а также по существующим видам ответственности за их нарушение. Рассматриваются признаки юридической ответственности за нарушение гарантий и компенсаций у трудовых отношениях. Обращено внимание на применение средств правового принуждения к нарушителям законодательства о труде.
Ключевые слова: юридическая ответственность, гарантии, компенсации, трудовые отношения.

L. Ostapenko

ABOUT LEGALLY RESPONSIBLE
FOR BREACH OF WARRANTY OR COMPENSATION
OF SUBJECTS LABOR RELATIONS IN UKRAINE

The article deals with issues related to the problems of implementation of workers’ rights in terms of providing guarantees and compensations for the period of employment, as well as existing types of liability for their violation. Treat the symptoms of legal liability for the violation of guarantees and compensations in the employment relationship. Attention is paid to the use of legal enforcement against violators of labor legislation.
Key words: legal liability, guarantees, compensation, labor relations.

Література – 12